• Aktuality

Aktuality

22. února 2016

Studentský Majáles posouvá hranice. Buď u toho taky!

Nechceme ustrnout na místě, ale dávat si nové cíle a pokořovat nové výzvy proto, aby také čtvrtý ročník Studentského Majálesu bavil návštěvníky a návštěvnice i nás, jeho pořadatele a pořadatelky. Ani letos však neopomeneme tradici majálesů z 60. let, které jsou nám inspirací a na které navazujeme.


Hlavním dějištěm ryze studentského festivalu zůstává pro 1. květen Karolinum a Ovocný trh. Díky lokalitě v samém centru Prahy, která je po staletí spjatá s univerzitním životem, bychom chtěli propojit akademickou obec s širší veřejností a představit aktivity, které k našim vysokoškolským letům také patří. Od studentských spolků přes hudební a divadelní produkci po debaty a diskuze na aktuální témata.


Velkým úspěchem je pro nás získání fondu pro bilaterální spolupráci s Norskem (tzv. Norských fondů), které nám dovolí přivítat hudební skupinu Thank You, Yes Please jak jinak než z Norska. Radost nám dělá i spolupráce se středními školami, čímž dostanou prostor pro vyjádření i mladší studenti a studentky, jejichž hlas je ve věci vzdělávání neméně důležitý. Jiné současné velké téma – migrující svět – Studentský Majáles také nemine, a to například v podobě výstavy fotografií z dobrovolnické pomoci na hranicích od Studentského hnutí za solidaritu či jako koncert uprchlické kapely. Diskuzní panel tentokrát věnujeme mládežnickým církevním organizacím. Podle nás bychom neměli neustále hledat rozdíly, ale věnovat pozornost také shodám a vzájemnému pochopení, čemuž snad i tímto pomůžeme. Ve výčtu chystaných bodů programu nemůžeme samozřejmě opomenout ani majálesový průvod s královnou či králem Studentského Majálesu, v jehož rámci si také připomeneme 700. výročí od narození českého krále a římského císaře Karla IV.


Co dalšího se chystá, budeme zveřejňovat v následujících měsících a nebude toho málo. Pokud však máte o majálesové dění bližší zájem už nyní, staňte se jeho součástí! Přidejte se k našemu organizačnímu týmu, realizujte své nápady, popusťte uzdu kreativitě. Znalosti i zkušenosti ze všech oborů, stejně jako jiné vaše umy s nadšením uvítáme. Na oplátku nabízíme možnost přiučit se v projektovém řízení, v dramaturgii, v komunikaci s médii či při organizaci alegorického průvodu.


Více informací se dozvíte na nejbližší schůzce organizačního týmu nebo na , www.facebook.com/studentskymajales a www.majalesstudentu.cz.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám