• Aktuality

Aktuality

23. února 2016

Mgr. Monika Horáková získala Mimořádnou cenu rektora 2015

Rádi bychom pogratulovali Mgr. Monice Horákové, naší studentce doktorského studijního oboru Integrální studium člověka – Obecná antropologie, k ocenění Mimořádnou cenou rektora 2015.


Moniku Horákovou nominovala fakulta na Mimořádnou cenu rektora za její aktivitu v oblasti humanitární pomoci uprchlíkům. Monika založila a vede skupinu nevládních dobrovolníků, kteří na Hlavním nádraží v Praze poskytují humanitární pomoc uprchlíkům, přičemž se soustřeďují převážně na pomoc těm, kteří byli propuštěni z českých detenčních zařízení. Skupina dobrovolníků se střídá v prostorách nádraží od čtvrté hodiny ranní do dvanácté hodiny večerní a uprchlíkům zprostředkovává kromě jídla a pití také finanční pomoc, teplé oblečení, tlumočení potřebných informací či nocleh. Kromě bezprostřední pomoci se dobrovolníci v čele s Monikou snaží působit také na negativní postoj veřejnosti vůči uprchlíkům.


Slavnostní předávání Mimořádné ceny rektora, Ceny rektora a Bolzanovy ceny se uskuteční ve středu 24. února 2016, od 13.00 hodin, v reprezentačních prostorách Karolina.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám