• Aktuality

Aktuality

10. října 2016

Slyšeli jste už o Juniorské univerzitě?

Projekt Juniorské univerzity na Univerzitě Karlově seznamuje studenty středních škol s vysokoškolským studiem a snaží se je k němu tak přilákat. Středoškoláci si zvolí jedno ze dvou zaměření, a to buď humanitně-společenské, nebo přírodovědně-lékařské a následně projdou sérií přednášek tematicky zaměřených na jednotlivé fakulty. Své juniorské univerzitní vzdělání pak zakončí ve Velké aule Karolina, kde získají osvědčení o absolvování.


Slyšeli jste už o Juniorské univerzitě?


Fakulta humanitních studií UK má samozřejmě mezi přednáškami humanitně-společenského zaměření své místo. A kdo jiný by ji měl reprezentovat než profesor Jan Sokol. Ve čtvrtek 3. listopadu tak budoucím vysokoškolákům přednese přednášku s názvem Co jsou peníze? Studentům středních škol se tak otevře nový pohled na to, co pro nás peníze znamenají, v čem nám brání, ale také to, jak vzniká cena, co je to úvěr, jak funguje banka a jak se vlastně financuje stát. Doufáme, že aktuálnost tématu a výjimečná osobnost přednášejícího vykreslí FHS UK jako místo jejich budoucího vysokoškolského studia.


Projekt Juniorské univerzity vznikl v loňském roce a v zimním semestru akademického roku 2015/2016 ho absolvovalo 86 středoškoláků, 41 absolventů humanitně-společenského zaměření a 45 absolventů přírodovědně-lékařského zaměření. V letošním roce pokračuje v zimním semestru s navýšenou kapacitou 100 účastníků v každém zaměření. Účast v programu je zdarma.


Sára Wienerová

10. 10. 2016

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám