• Aktuality

Aktuality

24. listopadu 2016

Proč volit do senátu?

Od pondělí 28. listopadu do čtvrtka 1. prosince budou na Fakultě humanitních studií UK probíhat volby do Akademického senátu. Bude volen třináctičlenný senát, z něhož 8 míst patří akademickým pracovníkům voleným jimi samotnými, 5 míst pak studentům voleným studenty. Jména letošních kandidátů jsou známa a každý se bude moct seznámit s jejich volebním programem.


Proč volit do senátu? (ilustrační foto)


Proč ale volit? Zní to jako stejná otázka, kterou si mnozí pokládají u voleb větších – do poslanecké sněmovny, senátu, místních zastupitelstev. Často zaznívají názory, že váš hlas nemůže nic změnit. Možná vás u voleb do AS FHS napadá to samé. Často si v takových chvílích neuvědomujeme, že i diskuze o nějakém problému, je druh jeho řešení. Málokdo ze studentů nemá jasně vyhraněný názor na tu či onu podobu zkoušky, na ten či onen způsob plnění předmětu. Možná by stálo za to zjistit, zda nějaký ze studentských kandidátů nemá stejný názor a hlavně – nápad, jak ho řešit.


Všichni jsme součástí akademické obce a svým způsobem neseme zodpovědnost za to, kam směřuje. Minimálně studentům, kteří kandidují, to není lhostejné. Faktem je, že být studentským zastupitelem v senátu, je výzva. My ostatní bychom si alespoň mohli přečíst jejich programy a hodit lístek do urny (tím spíše, že volit se bude znovu elektronicky). Poděkujeme jim tak za jejich odvahu a hlavně čas, který chtějí škole věnovat navíc. A kdo ví, třeba i překonáme loňskou dvanáctiprocentní účast.


Sára Wienerová

24. 11. 2016

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám