• Aktuality

Aktuality

23. února 2017

Prof. Steve Iliffe hostujícím profesorem na FHS UK

Profesor Steve Iliffe, přední odborník, který se zabývá problematikou stárnutí a demence, a to v širokém kontextu medicínském i společenském, byl jmenován hostujícím profesorem Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy.


Docentka Iva Holmerová předala prof. Iliffe jmenovací listinu hostujícího profesora Univerzity Karlovy


Pracoval 30 let jako praktický lékař v centru Londýna a byl ustanoven prvním profesorem všeobecného praktického lékařství se zadáním zabývat se problematikou stárnutí a jejími souvislostmi v primární péči. Mezi hlavní oblasti jeho zájmu patří podpora zdraví ve vyšším věku, a to zejména s ohledem na podporu tělesné aktivity a duševního zdraví ve vyšším věku a na možnosti prevence demence. Podílel se na výzkumných programech a studiích financovaných ve Spojeném království Národním institutem pro výzkum zdraví, dále Výzkumnou radou pro medicínský výzkum a Evropskou unií.


Prof. Iliffe dlouhodobě spolupracuje s doc. Holmerovou v rámci sítě INTERDEM, od loňského roku se v Centru pro studium dlouhověkosti a dlouhodobé péče (CELLO) FHS UK podílí na projektu „Case management jako komplexní intervence u pacientů s demencí, její vliv na užití zdrojů a kvalitu života pacientů a pečujících. 15-329 42A“, který je financován Agenturou pro zdravotnický výzkum Ministerstva zdravotnictví České republiky.



Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám