• Aktuality

Aktuality

15. března 2017

Blíží se čas podání přihlášek na doktorské obory

Fakulta humanitních studií UK nabízí studentům nejen bakalářské či magisterské obory, studenti se mohou hlásit také na deset doktorských programů, a to s výukou nejen v češtině, ale také v angličtině a v případě dvou z nich rovněž v německém či francouzském jazyce. Podávání přihlášek na tyto obory bylo spuštěno 1. ledna 2017 a skončí až 30. dubna 2017. Pokud tedy chcete pokračovat v akademické dráze, je nejvyšší čas podat přihlášku do některého z doktorských programů. Podání a vypracování přihlášky k doktorskému studiu není ovšem tak snadné, jak by si většina studentů mohla myslet, a proto je právě teď nejvyšší čas začít.


Blíží se čas podání přihlášek na doktorské obory


K přihlášení se k doktorskému studiu je třeba vypracovat projekt disertační práce. Ke studiu se pak můžete hlásit s vlastním projektem disertace, nebo lze využít vypsaných témat vybraných školitelů. Ve chvíli, kdy přihlášku podáváte, tak již musíte vědět, čemu se následujících několik let chcete věnovat. Také si musíte ujasnit, jakou metodou celou věc chcete zkoumat, a v neposlední řadě zjistit, zda existuje školitel, který bude ochoten věnovat se vám i vašemu tématu. Pokud si tedy vyberete nosné téma a získáte souhlas školitele, stačí zpravidla už jen sepsat projekt disertační práce, stručný odborný životopis, seznam literatury vztahující se k tématu a vypracovat přehled dosavadních publikací a dalších vědeckých aktivit. Konkrétní podmínky přijetí se pak liší dle jednotlivých oborů.


Podání přihlášky na doktorský obor je výzva, stejně jako celé studium, ale kdo nic nezkusí, nic nezíská. Pokud váháte, zda pokračovat ve studiu historie, antropologie, studiu občanské společnosti, studiu dlouhověkosti, sociální práce, environmentálním studiu nebo například filozofie, teď je ten správný čas se rozhodnout.


Sára Wienerová

15. 3. 2017

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám