• Aktuality

Aktuality

4. května 2017

Nová soutěž pro mladé badatele: Science slam 2017

Fakulta humanitních studií UK srdečně zve všechny příznivce vědy na 1. Science slam. Jedná se o soutěž, při níž mladí vědci formou stand-up výstupu představují své zajímavé vědecké a výzkumné projekty nebo myšlenky. Samotná prezentace trvá šest minut a není dovoleno používat audiovizuálních pomůcek. Kreativitě se však meze nekladou. Z vědců se tak stávají vlastně herci a z publika porota, která rozhoduje hlasováním o nejlepších řečnících - hercích.


Účast na této soutěži je otevřena studentům bez ohledu na formu studia a studijního programu (zejména pak Ph.D. a Mgr., zapojit se však mohou i mladí postdoci). Studenti se mohou registrovat již nyní. Přihlášení mladí vědci budou soutěžit v rámci oblastního kola na UK. V případě výhry postoupí soutěžící do dalšího kola, ve kterém budou reprezentovat Univerzitu Karlovu na vybraných akcích zaměřených na popularizaci vědy a také se utkají ve finále soutěže se studenty Masarykovy Univerzity.


Projekt Science slam čerpá inspiraci v zahraničních projektech – především německých univerzit. Na Masarykově univerzitě letos proběhne již 8. ročník této soutěže, Univerzita Karlova se zapojuje vůbec poprvé.


Další informace, včetně workshopů zaměřených na požadovaný způsob prezentace a rozvoj dovednostní sebeprezentace, naleznete na webových stránkách.



Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám