• Aktuality

Aktuality

12. září 2017

Call for papers: mezinárodní konference „Balkánský expres“

Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy srdečně zve na konferenci Balkánský expres, tentokrát s podtitulem Neviditelní, přehlížení, zapomenuti. Konference, kterou letos čeká již 4. ročník, se bude konat od 1. do 2. prosince 2017 v Domě národnostních menšin (Vocelova 602/3, Praha 2).


V současné době je vyhlášen call for papers. Nabídky referátů spolu se stručným abstraktem můžete posílat do 31. října 2017 na mailovou adresu . Na tuto adresu rovněž můžete klást případné dotazy. Přihlásit se můžete prostřednictvím google formuláře. Jazyky konference budou čeština, slovenština, angličtina. Konferenční poplatek pro aktivní účastníky činí 200,- Kč.


V tomto roce se konference zaměří na témata zdánlivě okrajová, která po dlouhou dobu stála mimo badatelskou pozornost, přestože jejich dopad do sociální reality Balkánu je patrný. Rádi bychom tak upozornili zejména na neviditelné nebo marginalizované sociální skupiny Balkánu, včetně etnických. Stejně tak uvítáme příspěvky zaměřené na osobnosti, jevy a procesy, které se podílely a podílejí na dynamice sledovaného regionu, a které lze charakterizovat jako „neviditelné“, „přehlížené“ nebo „zapomenuté“.  


Call for papers CZ

Call for papers EN

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám