• Aktuality

Aktuality

20. října 2020

Iva Holmerová převzala čestné občanství Prahy 8

Docentka Iva Holmerová převzala dne 29. září 2020 čestné občanství Prahy 8. Ceremonie slavnostního udílení proběhla v obřadní síni Libeňského zámku. Srdečně gratulujeme!


Iva Holmerová převzala čestné občanství Prahy 8


Udílení čestných občanství má za účel oceňovat osobnosti, které se zvlášť významným způsobem zasloužily jak o celospolečenský přínos, tak o rozvoj, prospěch a dobré jméno osmé městské části. Jde o projev úcty za celoživotní dílo.



Doc. MUDr. Iva Holmerová, Ph.D., absolvovala Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze, specializovala se v praktickém lékařství, geriatrii, veřejném zdravotnictví a medicíně dlouhodobé péče. Titul Ph.D. získala v oboru sociální gerontologie. Habilitovala v oboru kulturní a sociální antropologie se zaměřením na problematiku péče o seniory a Alzheimerovy choroby. Působí jako zakládající ředitelka Gerontologického centra v Praze 8, proděkanka pro zahraniční vztahy FHS UK, zakladatelka Centra pro studium dlouhověkosti a dlouhodobé péče (CELLO ILC CZ), odborná garantka Studií dlouhověkosti na FHS UK a jako hostující profesorka na University of the West of Scotland.


Další informace naleznete na webových stránkách MČ Praha 8.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám