• Aktuality

Aktuality

20. dubna 2021

Filosofický podcast 5: Při přecházení z přírody do bytí. Filosofické zamyšlení na motivy skladby Vladimíra Holana „Noc s Hamletem“

Docent Aleš Novák, spolupracovník Katedry filosofie na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy, zveřejnil pátý díl Filosofického podcastu s názvem "Při přecházení z přírody do bytí. Filosofické zamyšlení na motivy skladby Vladimíra Holana 'Noc s Hamletem'“. Podcast je k dispozici na těchto platformách:



Lidmi ani básníky se nerodíme, nýbrž stáváme se, a to ve svobodném aktu úsilí transformovat svou přirozenost ve specifický způsob bytí, který v přírodě nemá obdoby jak v dobrém, tak i ve zlém. Zamyšlení nad vybranými motivy vrcholné básnické skladby Vladimíra Holana „Noc s Hamletem“ může přivést jak k prosvětlení některých pasáží samotné Holanovy skladby, jejíž komplexní výklad přesahuje možnosti jediného výkladu a zejména formát podcastu, tak k podnícení svébytného zaujetí nejen filosofického, ale zejména existenciálního stanoviska – stojí-li kdo o to. Protože „DAR“ není jen báseň, jak bude tvrdit Holan, ale i samotný život: POKAŽDÉ.


Sledujte novinky podcastu na Facebooku (https://www.facebook.com/Filosofick%C3%BD-Podcast-101740731817108) a také na Twitteru (@filosoficky).

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám