• Aktuality

Aktuality

24. února 2022

Prohlášení vedení FHS UK k invazi na Ukrajinu

Dnes ráno napadlo Rusko Ukrajinu. Jde o akt agrese vůči suverénnímu státu a porušení základních norem a principů mezinárodního společenství. Zvláště my, obyvatelé země, která se v minulém století stala obětí podobné invaze hned dvakrát, bychom měli být ochotni a schopni vyjádřit solidaritu a poskytnout Ukrajině veškerou možnou pomoc.

Za vedení Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy vyjadřuji plnou podporu všem obyvatelům Ukrajiny. Zůstáváme s nimi nejen v myšlenkách, ale rádi bychom pomohli. A to zejména našim kolegům a studentům z Ukrajiny, kterých máme na naší fakultě několik desítek a kteří mají nyní samozřejmě především obavu o své blízké. (V případě potřeby se, prosím, obracejte na adresu: )


Ruský útok na Ukrajinu je útokem na principy demokracie a na hodnoty, které jsou nám všem společné a které bychom jako členové akademické obce humanitní fakulty měli hájit.


Ing. arch. Mgr. Marie Pětová, Ph.D.

děkan FHS UK



Prohlášení rektorky Univerzity Karlovy ke konfliktu na Ukrajině (24. 2. 2022)


Univerzita Karlova podporuje svobodnou a nezávislou Ukrajinu (22. 2. 2022)


Звернення керівніцтва Факультету Гуманітарних наук (Карлів Університет) стосовно вторгнення на територію України

Сьогодні вранці Росія напала на Україну. Йдеться про акт агресії проти суверенної держави та порушення основних норм та принципів міжнародного cпівдружства. Зокрема ми, жителі країни, яка в минулому столітті стала жертвою схожого вторгнення двічі, маємо висловити свою солідарність та надати Україні всю необхідну допомогу. Від імені керівніцтва Факультету Гуманітарних наук (Карлів Університет) висловлюю повну підтримку всьому населенню України. Підтримаємо їх не тільки морально. Зокрема підтримуємо колег та студентів з України, яких є на нашому факультеті кілька десятків та які зараз хвилюються за своїх рідних. (В разі необхідності звертайтеся на адресу ).


Напад Росії на Україну є загрозою принципів демократії та спільних всім нам чеснот, які ми, як представники академічного суспільства гуманітарного факультету, повинні захищати.


Марія Пєтова

декан Факультету Гуманітарних наук (Карлів Університет)





Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám