• Aktuality

Aktuality

22. března 2023

Protestní akce Hodina pravdy dne 28. března 2023 na FHS UK

Milé kolegyně, milí kolegové,


chtěli bychom vás informovat o přípravě protestní akce, kterou plánuje na Den učitelů 28. března spontánně ustavený krizový štáb. Na naší fakultě bude především v režii odborové organizace, ale podílet se na ní budou i členové AS FHS UK, studující a také plánujeme oslovit studentské spolky. Společným cílem této iniciativy je vystupňovat tlak na lepší finanční ohodnocení naší práce a navýšení objemu finančních prostředků pro vysoké školy, zejména pro hluboce podfinancované humanitní a společenskovědní obory, a využít této příležitosti a zviditelnit vůči široké veřejnosti a médiím vysokou kvalitu a společenskou relevanci naší práce, již se nám daří rozvíjet navzdory tristním podmínkám. Akce bude probíhat ve spolupráci s dalšími humanitně zaměřenými fakultami v Praze a po celé ČR.


Na adrese https://hodinapravdy.cz/ naleznete zdůvodnění našich protestů, přehled požadavků adresovaných převážně vládě a MŠMT. Hlavní částí programu bude protestní pochod, který začne na Palachově náměstí v 15:00 a skončí na Hradčanském náměstí u sochy TGM okolo 17:00. Od 13:00 plánujeme setkání naší akademické obce před aulou, po kterém se ve 14:00 společně vydáme na Palachovo náměstí. Pevně věříme, že se přidáte k tomuto zatím nejrazantnějšímu veřejnému projevu nespokojenosti s finanční situací ve vědách o člověku a společnosti. Čím víc nás bude, tím víc budeme slyšet a tím těžší bude pro vládu nás ignorovat!


V případě ochoty zapojit se do přípravy protestních akcí kontaktujte některého ze zástupců krizového výboru na naší fakultě. Připravujeme i workshop k výrobě transparentů, kde oceníme invenci vyučujících a studujících.


Se srdečnými pozdravy


Petr Pavlík a Ľubica Kobová (Za Odborovou organizaci FHS UK)

Pavel Himl (Za Akademický senát FHS UK)

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám