• Aktuality

Aktuality

26. října 2016

Týden vědy a techniky: přijďte se podívat, co vše znamená FHS!

Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy se letos poprvé zúčastní největšího vědeckého festivalu Týden vědy a techniky Akademie věd ČR, který proběhne od úterý 1. listopadu do neděle 13. listopadu. Do festivalového týdne se FHS zapojí sice poprvé, zato s mohutnou účastí jedenácti přednášek, ale i výstavy, workshopu či divadelního kusu.


Účast FHS pokrývá širokou škálu oborů, se kterými se můžete na fakultě setkat a dává tak uchazečům a dalším zájemcům možnost nahlédnout to, jak zde probíhá výuka a především s jakými obory se na FHS mohou potkat.


Mezi obory, které jsou na festivalu prezentovány, nesmí chybět antropologie, obor těšící se na FHS velkému zájmu a popularitě. Antropologie je reprezentovaná přednáškami zabývajícími se paleoantropologií a antropologií práva.


Další významný obor vyučovaný na FHS je beze sporu historie, tu představí přednáška o zápasech náboženství s moderní společností. Metody jejího zkoumání pak představí přednášky z dějin každodennosti nebo přednáška, zda vůbec může mít dějepisectví plně vědeckou povahu.


Další stěžejní obor, tedy filosofii, pak reprezentují přednášky zabývající se fenomenologií či filosofií matematiky.


V neposlední řadě je třeba zmínit psychologii, ta je představena přednáškou na téma výzkumu jazykových a gramotnostních schopností v psychologické perspektivě.


Občanský sektor, další z významných oborů, tentokrát se zaměřením na ekonomickou problematiku bude představen pomocí workshopu.


Na FHS má své pevné místo i umění. To bude zastoupeno divadelním představením ((POZOR: AKCE JE Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ ZRUŠENA), samozřejmě s filosofickým přesahem a přednáškou spojenou s výstavou zaměřenou na generativní počítačové umění.


Proto neváhejte a přijďte se podívat, co vše znamená FHS!


Sára Wienerová

26. 10. 2016


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám