• Aktuality

Aktuality

24. února 2017

Nová kniha: Mozek a jeho člověk, mysl a její nemoc

V nakladatelství Galén vyšla nová kolektivní monografie „Mozek a jeho člověk, mysl a její nemoc“, jejímiž spoluautorkami jsou i Mgr. et Mgr. Jitka Lindová, Ph.D., Mgr. Kateřina Klapilová, Ph.D., Mgr. Lenka Martinec Nováková, Ph.D, a Mgr. Klára Bártová, Ph.D., z Katedry obecné antropologie při Fakultě humanitních studií UK.


Publikace přináší koncentrovaný pohled na široké spektrum témat a otázek současného zkoumání mozku a mysli. Klíčové tematické okruhy se týkají nového poznání vztahu mozku a mysli, biologie chování, prožívání a vnímání podstaty sexuality a evolučních kořenů našich partnerských vztahů, mechanismu účinku psychoaktivních látek a problematiky duševních poruch, včetně současných názorů na příčiny jejich vzniku.


Výzkum mozku a mysli obecně, ale specificky i mnoho z probíraných témat se těší pozornosti širší veřejnosti a médií a má zjevné aktuální společenské souvislosti. Kniha je proto koncipována pro zainteresovaného laika a obrací se i ke studentům a čtenářům z jiných akademických oborů, kteří se zajímají o antropologii, psychologii, neurobiologii, psychiatrii a evoluční biologii. Jednotlivé kapitoly přinášejí aktuální pohled na stav zkoumané problematiky a otevírají problémy a výzvy, kterým výzkum mozku a mysli čelí. Autorský kolektiv tvoří především vědečtí a kliničtí pracovníci Národního ústavu duševního zdraví a publikace současně přibližuje bádání a seznamuje s činností tohoto prestižního výzkumného pracoviště.


Kniha lze do konce února pořídit za zvýhodněnou cenu 712 Kč.




Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám