Francie a Německo na vlastní oči. Poznávací cesta FHS 2015

Vážení kolegové, milí přátelé!


Rádi bychom Vás již tradičně pozvali na letošní, v pořadí již devátou poznávací cestu pořádanou Fakultou humanitních studií pro studenty a zaměstnance fakulty a také pro zájemce z řad přátel FHS. Fakultní cesta je vzdělávací exkurzí doprovázenou výkladem pedagogů, odbornou garanci zajišťuje profesor Jan Sokol, který se cesty osobně zúčastní.


Našim cílem se stane příhraniční oblast Francie a Německa. Zavítáme například do slavného města Strasbourg, do výstavného francouzského města Nancy, do historického Colmaru či univerzitního Freiburgu, navštívíme lázeňský Baden-Baden se známou moderní galerií, francouzské vinařské městečko Riquewihr, příp. další zajímavá místa. Rádi bychom, ve shodě s dobrou tradicí, uskutečnili výlet, který bude sedmidenním holdováním umění, architektuře, jídlu i vínu a též příjemným společným procházkám po krásných místech Evropy.


Strasbourg Petit France. Autor: Andreas Trepte, www.photo-natur.de, CC BY-SA 2.5
Strasbourg Petit France. Autor: Andreas Trepte, www.photo-natur.de, CC BY-SA 2.5


Naší základnou se stane město Strasbourg, v němž budeme na okraji historického centra bydlet. Strasbourg je město, kde se potkává německý a francouzský svět, hrázděné domy s gotickou katedrálou, nabízí ale také romantickou čtvrť s kanály lemovanými domky, památky od 13. do 20. století, může se chlubit moderní čtvrtí se sídlem evropského parlamentu a dalších evropských institucí.


La cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Autor: Jonathan Martz, CC BY-SA 2.5
La cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Autor: Jonathan Martz, CC BY-SA 2.5




Termín: neděle 30. srpen – neděle 6. září 2015



Doprava: klimatizovaným autobusem


Ubytování: v tříhvězdičkovém hotelu na okraji starého Strasbourgu v třílůžkových či čtyřlůžkových pokojích (pro pedagogy bude také rezervováno několik dvoulůžkových pokojů).

V ceně jsou hotelové bufetové snídaně, ostatní stravování si zajišťuje každý účastník samostatně.


Cena: 7 600,-Kč. Platba musí proběhnout do 3 týdnů po přihlášení.  


Stipendium: pro studenty FHS UK v prezenční i kombinované formě studia bude vypsáno stipendium ve výši cca 60-80 % z ceny. Stipendium bude vypláceno na základě registrace do vypsaného kurzu v SIS (detaily upřesníme později) po návratu z cesty.


Přihlášení: Přihlášení i další informace na adrese . Do e-mailu uveďte, prosím, své jméno a jména spolucestujících (je potřeba vždy upřesnit, kdo je a kdo není studentem FHS a zda cestujete sami, ve dvojici či trojici, abychom mohli určit rozdělení pokojů), příp. další z Vašeho hlediska důležité informace. Závaznou se přihláška stává v momentě zaplacení.    



Zváni jsou nejen studenti a učitelé FHS, ale také jejich přátelé, partneři, příbuzní. Počet míst je omezený, ozvěte se proto, prosím, co nejdříve.


Těšíme se na setkání a společnou cestu,

Jiří a Kateřina Tourkovi



Fotogalerie z minulých cest





Fotogalerie z fakultní poznávací cesty do Itálie z roku 2013 a 2014


Poslední změna: 12. únor 2018 12:20 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám