• Aktuality

Aktuality

15. ledna 2024

Sdělení vedení fakulty k tragickým událostem na FF UK

Vážení a milí studující,

Vážení a milí kolegové a kolegyně,

(for English see bellow)


jsme zdrceni tragédií, která se odehrála na Filozofické fakultě UK a dotýká se akademické obce celé naší univerzity a každého jednoho a každé jedné z nás. Cítíme hlubokou sounáležitost a vyjadřujeme upřímnou a hlubokou soustrast všem blízkým obětí a zraněných, všem přeživším, našim studujícím, kolegům, kolegyním, přátelům.



Děkujeme Vám všem za projevy účasti adresované FF UK a za to, že jste se zapojili a stále zapojujete do podpory a pomoci, ať svou fyzickou přítomností na pietním místě před rektorátem, na telefonech a v online prostoru, či prostřednictvím sbírky Nadačního fondu UK. Zástupci a zástupkyně FHS dnes dopoledne položili smuteční květiny na pietním místě. Vedení Fakulty humanitních studií zároveň nabídlo vedení Filozofické fakulty veškerou možnou pomoc a podporu v této bezprecedentní situaci.


Vzájemná opora a solidarita je v těchto emocionálně náročných dnech nesmírně důležitá. Vedení univerzity i fakulty odkazuje všechny, kteří potřebují psychologickou podporu a další odbornou pomoc na zřízené krizové linky:


• Pomoc pro přeživší a svědky střelby na Filosofické fakultě a pro jejich blízké osoby nabízí také organizace In IUSTITITA na krizové telefonní lince: 773 177 636;

• Linka bezpečí: non stop 116 111, pro rodiče: 606 021 021;

• Pražská linka důvěry: 222 580 697;

• Krizová linka Policie ČR: 974 823 158;

• Krizová linka FHS UK: 727 859 009


Další informace o podpoře a pomoci jsou k dispozici přímo na webu UK a UK Pointu. Přejeme Vám všem pokud možno klidné svátky v těchto nelehkých okamžicích. Opatrujte se.


Za celé vedení FHS UK

Věra Sokolová

děkanka


*


Dear Students,

Dear Colleagues,


We are devastated by the tragedy that took place at the Faculty of Arts of Charles University. It affects our entire academic community, each and every one of us. Our hearts go out to you and we express our sincerest and deepest condolences to all the loved ones of the victims and the injured, to all the survivors, to our students, colleagues and friends.


We thank you all for your sympathies and compassion addressed to the Faculty of Arts and for all your continuing assistance and support, whether in the form of your presence at the memorial site in front of Carolinum, by the phone, in the online space, or through donating to the UK Foundation. The representatives of the Faculty of Humanities laid the bereavement flowers at the memorial site this morning; in this unprecedented situation, the leadership of the Faculty of Humanities also offered all possible help and support to the leadership of the Faculty of Arts.


Mutual support and solidarity is extremely important in these emotionally challenging days. The leadership of both the University and the Faculty of Humanities therefore encourage all those who need psychological support and other professional help to the following crisis lines:


• In IUSTITITA also offers help for survivors and witnesses of the shooting at the Faculty of Arts and their loved ones on the crisis line: 773 177 636;

• Safety line: non-stop 116 111; for parents: 606 021 021;

• Prague Helpline: 222 580 697;

• Czech Police Crisis Line: 974 823 158;

• FHS UK Crisis Line: 727 859 009


Further information on support and assistance is available directly from the UK website and UK Point.

We wish you all as peaceful a holiday as possible during these difficult times. Take care.


On behalf of the entire FHS UK,

Věra Sokolová

Dean


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám