Provence pro Vás! Poznávací cesta FHS 2016

Vážení kolegové, milí přátelé!


Rádi bychom Vás již tradičně pozvali na letošní, v pořadí již desátou, a tudíž jubilejní, poznávací cestu pořádanou Fakultou humanitních studií Univerzity Karlovy pro studenty a zaměstnance fakulty a také pro zájemce z řad přátel FHS. Fakultní cesta je vzdělávací exkurzí doprovázenou výkladem pedagogů; odbornou garanci zajišťuje profesor Jan Sokol, který se cesty také zúčastní.


Letošní cesta bude nejdelší v dosavadních dějinách společných cest: půjde o více než týdenní cestu na jih sladké Francie! Našim cílem se stane Provence v jižní Francii. Zavítáme například do známého města Avignon se slavným papežským palácem, do výstavného francouzského města Arles s římským amfiteátrem a středověkými uličkami, do historického Orange s antickým divadlem a provensálskými trhy a atmosférou či do univerzitního Monpellier. Navštívíme slavný římský aquadukt Pont du Gard, francouzské přístavní velkoměsto Marseille a ještě i další zajímavá místa. Chceme opět, ve shodě s dobrou tradicí, vzdát hold umění, architektuře, jídlu i vínu a prožít též příjemné společné procházky po krásných místech mediteránního světa.


CC BY-SA 3.0 (Tiia Monto)


Naší základnou se stane město Nimes, v němž budeme v historickém centru bydlet. Nimes je město, kde se potkává antika se středověkem, starořímský a francouzský svět. Po Římanech zde zůstal například velký amfiteátr a chrám Maison Carrée, který tím, že se stal křesťanským svatostánkem, se dochoval v téměř nedotčené podobě; město ale nabízí také romantické čtvrtě krásných uliček lemovaných kavárnami, promenády s jižní atmosférou či rozsáhlé parky. Památky jsou zde od antiky po 21. století.


Vzhledem k tomu, že cesta do jižní Francie je daleká, přespíme cestou tam i zpět v městečku Beaune v Burgundsku. Beaune je středověké město, které samo má mnoho, co nabídnout: kompaktní historické jádro s kostely a křivolakými uličkami. Slavný je především Hotel-Dieu – středověký špitál s krásnou barevnou střechou z glazovaných tašek, perla burgundsko-vlámského umění.



Termín: pátek 2. září – neděle 11. září 2016



Doprava: klimatizovaným autobusem


Ubytování: v tříhvězdičkovém hotelu v historickém jádru Nimes v třílůžkových, čtyřlůžkových či pětilůžkových pokojích (pro pedagogy bude také rezervováno několik dvoulůžkových pokojů).

První a poslední noc budeme ubytováni v hotelu na okraji Beaune.

V ceně jsou hotelové bufetové snídaně v Nimes, ostatní stravování si zajišťuje každý účastník samostatně.


Cena: 12 600,-Kč. Platba musí proběhnout do dvou týdnů po přihlášení.  


Stipendium: pro studenty FHS UK v prezenční i kombinované formě studia bude vypsáno stipendium ve výši cca 80 % z ceny. Stipendium bude vypláceno na základě registrace do vypsaného kurzu v SIS (detaily upřesníme později) po návratu z cesty.


Přihlášení: Přihlášení i další informace na adrese . Do e-mailu, prosím, uveďte, své jméno a jména spolucestujících (je potřeba vždy upřesnit, kdo je a kdo není studentem FHS a zda cestujete sami, ve dvojici či trojici, abychom mohli určit rozdělení pokojů), příp. další z Vašeho hlediska důležité informace. Závaznou se přihláška stává v momentě zaplacení.    



Zváni jsou nejen studenti a učitelé FHS, ale také jejich přátelé, partneři, příbuzní. Počet míst je omezený, ozvěte se proto, prosím, co nejdříve.


Těšíme se na setkání a společnou cestu,

Jiří a Kateřina Tourkovi



Fotogalerie z minulých cest





Fotogalerie z fakultní poznávací cesty do Itálie z roku 2013 a 2014 a také z cesty do Francie z roku 2015.


Poslední změna: 12. únor 2018 12:20 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám