• Aktuality

Aktuality

1. prosince 2023

Na Dni proti násilí na ženách vystoupí i lidé z FHS

Celá Univerzita Karlova se zapojí do šestnáctidenní kampaně Orange the World, jejímž cílem je upozornit na genderově podmíněné násilí páchané na ženách, která probíhá k příležitosti Mezinárodního dne boje proti na ženách 25. listopadu. Na UK proběhlo několik akcí otevřené široké veřejnosti.


Jelikož však Orange the World ještě probíhá, zveme na plánované události. Jednou z nich je panelová diskuse na aktuální téma s názvem Univerzita - místo pro aktivismus?, která se bude věnovat hranicím aktivismu, který patří do akademického prostředí a jeho vztahu se třetí rolí univerzity zejména v kontextu boje proti genderově podmíněnému násilí. Diskutovat budou filosof, překladatel a pedagog Michael Hauser z PedF UK, Petr Pavlík, vyučující genderových studií na FHS UK, a Mgr. Tatiana Chavalková Badurová, zástupkyně aktivních studujících rovněž z FHS. Debatu bude moderovat Irena Smetáčková, předsedkyně Rady pro rovné příležitosti UK, vedoucí katedry psychologie na PedF UK a členka Rady vlády pro rovnost žen a mužů. Akce se koná 6. prosince od 16 hodin ve Studijním klubu Celetná a můžete se na ni registrovat přes portál UK.



Kampaň Orange the World na UK uzavře také debata, tentokrát však zahraničních vědkyň působících na naší univerzitě. V roli moderátorky vystoupí děkanka Fakulty humanitních studií Věra Sokolová. Woman Scholars Here and There; Then and Now proběhne v pátek 8. prosince v Kampusu Hybernská od 17 hodin.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám