• Aktuality

Aktuality

3. října 2024

Přihlaste svou závěrečnou práci do cen k historii vojenství

Společnost pro výzkum dějin vojenství sdružující akademické a výzkumné pracovníky z oblasti militárních dějin, letos již počtvrté uděluje Terezínskou medaili za historii vojenství za nejlepší vysokoškolskou kvalifikační práci z tohoto oboru (samostatně v bakalářském, magisterském a doktorském stupni), úspěšně obhájenou v průběhu akademického roku 2023–2024.


Obor historie vojenství je chápán paradigmaticky tolerantně, včetně dějin umění, archeologie, pomocných věd historických, historické demografie, samotného vojenství, právní vědy atd., popřípadě interdisciplinárních přístupů jako historická antropologie, gender studies, reenactment studies či historická sociologie, nebo oborů jako etnologie či kulturní a sociální antropologie.


Do soutěže se hlásí sami autoři či autorky obhájených prací, za podmínky kontrasignace vedoucího či oponenta práce. Práce je možné přihlásit do 31. 10. 2024 včetně. Výsledky budou zveřejněny na začátku prosince 2024. K předání medailí a diplomů dojde na začátku roku 2025. Úplné informace o statutu medaile a náležitostech přihlášení prací do soutěže jsou k dispozici na webu SVDV.


Vyhlášení Terezínské medaile v PDF


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám