• Aktuality

Aktuality

8. dubna 2021

Studia občanské společnosti FHS UK v mezinárodním vzdělávacím projektu IDEAS

Studijní program Studia občanské společnosti na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy se má v následujících dvou letech podílet na novém mezinárodním vzdělávacím projektu IDEAS – Inclusive Digital Educational Anti-discrmination AlternativeS.


V rámci projektu připraví šest partnerských organizací z České republiky, Chorvatska, Řecka, Islandu a Srbska celkem 35 podcastů, které umožní ženám ze zranitelných skupin získat feministické znalosti, a přispěje tak k posílení jejich postavení.


Díky podcastům budou mít posluchači a posluchačky příležitost dozvědět se o dějinách ženského hnutí, feministických teoriích, jejich tělech a sexualitě a o LGBTIQ+ osobách. Dále jim bude umožněn vhled do zkušeností romských žen, životů migrantek, spojení mezi feministickými a ekologickými boji, teorie sociální reprodukce, ženských pracovních práv a politických otázek. Podcasty budou využívat různé inovativní metody pro lepší pochopení výše uvedených témat.


Studia občanské společnosti FHS UK v projektu IDEAS


Partneři tohoto projektu jsou: Centrum ženských studií v Bělehradu (hlavní partner), Univerzita Karlova, Colour Youth from Athens, Islandská Univerzita v Reykjavíku, Centrum ženských studií v Záhřebu a IPAK – Výzkumné centrum kultury, politiky a identit v Bělehradu.


Project je financován EU v rámci programu Erasmus+; implementačním partnerem je nadace Tempus v Bělehradě.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám