• Aktuality

Aktuality

13. října 2021

Setkání COST-ESMN k problematice reprezentativních výzkumů sexuálního zdraví

Laboratoř evoluční sexuologie a psychopatologie za podpory European Sexual Medicine Network a Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy pořádá v pražském univerzitním centru v termínu od 14. do 15 října 2021 klíčové mezinárodní setkání „The COST-ESMN National Sex Surveys meeting“, které má za úkol revidovat, shrnout a srovnat dosavadní reprezentativní průzkumy sexuálního zdraví evropské populace. V rámci tohoto setkání se sejdou čelní evropští představitelé celonárodních průzkumů sexuálního zdraví z celkem deseti zemí (např. Prof. Osmo Kontula, Finsko; Prof. Kristin Mitchell, UK; Prof. Bente Traeen, Norsko; Prof. Peer Briken, Nemecko; Dr. Hanneke de Graaf, Holandsko, a další).


Organizátory a iniciátory setkání jsou čeští výzkumníci z FHS UK a NÚDZ doktorka K. Klapilová a prof. P. Weiss. Výsledky této spolupráce budou využity pro realizaci dlouho očekávaného průzkumu sexuálního chování a zdraví obyvatel v ČR, který proběhne v roce 2022, tedy devět let po předchozím průzkumu pořádaném v roce 2013 (Weiss, Zvěřina, 2013).


Aktivita této mezinárodní pracovní skupiny je rovněž v souladu s intencemi WHO, která iniciovala vznik společné metodiky pro národní průzkumy v oblasti sexuálního a reprodukčního zdraví a která by měla vést k možnosti celosvětového srovnání dat a nastavení národních i mezinárodních politik.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám