• Aktuality

Aktuality

11. března 2022

Poptávka dobrovolnické pomoci ve vzdělávacím systému

Ve spolupráci s vyučujícími FHS UK sdílíme nabídku dobrovolnické pomoci namířené do vzdělávacího systému.


Adaptační koordinátor

Pomoc ve školách


Adaptační koordinátor

Adaptační koordinátor se bude dítěti ve stanovené škole věnovat nad rámec běžné výuky a pomůže mu s adaptací na nové prostředí. Podoba podpory je flexibilní, záleží na potřebách školy a dítěte – může jít o jazykovou podporu, pomoc s orientací ve škole, zapojení do třídního kolektivu aj. Jedná se o placenou pozici. Je to celkem 50 hodin na DPP (za 1 hod. je 200,- Kč.) Více najdete na https://cizinci.npi.cz/adaptacni-koordinatori/


V aktuální situaci nemusí být adaptační koordinátor pedagogický pracovník, jde hlavně o to, aby se dokázal s nově příchozími dětmi dorozumět a zároveň jim pomohl se zde zorientovat. V případě zájmu stačí odeslat e-mail s kontaktními údaji (celé jméno, e-mail, telefon) Barboře Benešovské na . Kontakty budou předány prostřednictvím organizace In Báze.


Pomoc ve školách

Prostřednictvím Divadlo Dvě na třetí se někteří studenti propojili ve spolupráci s organizací In Báze na pomoc s hlídáním dětí přímo ve školách. Kdo by měl zájem o tuto spolupráci, je možné poslat kontaktní údaje Barboře Benešovské na e-mail .V tuto chvíli chodí naši dobrovolníci do školy ve Střešovicích od 8:00 do 14:00 hod. každý den. Potřeba jsou hlavně dobrovolníci se znalostí ukrajinského nebo ruského jazyka. V případě zájmu většího množství dobrovolníků bychom mohli rozšířit pomoc na více škol.Jednou týdně dochází ke koordinační schůzce dobrovolníků a jejich podpoře dle aktuální potřeby.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám