• Aktuality

Aktuality

20. října 2023

Národní cena kariérového poradenství 2023 míří na FHS UK

Program celoživotního vzdělávání Kariérový poradce/kariérová poradkyně, který probíhá na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy, získal v konkurenci tří desítek přihlášených hlavní cenu v rámci jubilejního 15. ročníku soutěže Národní ceny kariérového poradenství pořádané Centrem Euroguidance při Národním pedagogickém institutu ČR. Výsledky byly vyhlášeny na konferenci Euroguidance, která se uskutečnila 19. října 2023 v pražském hotelu Grandior a nesla název „Na viděnou v budoucnosti“.


„Mimořádné na celé záležitosti je, že publicita soutěže, a tím i možnosti sdílení informací o kurzu, jako oceněném modelu dobré praxe, přesahuje národní význam do celoevropského prostoru“, uvádí docentka Gabriela Málková, odborná garantka programu. „Celý náš tým, který se na realizaci tohoto počinu podílel a podílí, má velikou radost a vnímáme to jako významné a krásné ocenění. Poděkování si zaslouží zejména Bc. Dominik Kuna, jenž zajištuje administrativní i faktický chod kurzu, a vedoucí Centra kompetencí, s nímž fakulta od počátku na projektu spolupracuje, Mgr. Silvie Pýchová, Ph.D.“


Srdečně blahopřejeme!


Národní cena kariérového poradenství 2023 míří na FHS UK (Cenu přebírají [zleva] G. Málková, D. Kuna a S. Pýchová)


Záznam z předání ceny na YouTube



O programu CŽV Kariérový poradce/kariérová poradkyně na FHS UK

Studium je určeno odborníkům a odbornicím z oblastí pedagogiky, psychologie, sociální práce a příbuzných oborů, kteří realizují nebo chtějí realizovat aktivity kariérového poradenství zejména ve školním prostředí nebo v oblasti celoživotního vzdělávání.


Program je zaměřen na získání vědomostí a dovedností spojených s aplikací pedagogiky a psychologie do kariérového poradenství a kariérového vzdělávání a je veden odborníky a odbornicemi z Centra kompetencí oceněnými Národní cenou kariérového poradenství. Smyslem programu je významně inovovat koncepci kariérového poradenství i kariérové vzdělávání v souladu s aktuálními mezinárodními trendy, a tedy uvést tento systém do praxe v českých podmínkách.


Více informací o programu naleznete v SIS.


Rozhovor se Silvií Pýchovou a Renatou Knittelovou: Rozvoj kariérového poradenství je v Česku potřebný


O Euroguidance

Evropskou síť Euroguidance iniciovala Evropská komise za účelem sladění různorodých přístupů k poradenství v Evropě. Hlavním cílem programu je výměna zkušeností v oblasti zavádění a realizace poradenství ve 34 evropských státech.


České Centrum Euroguidance, působící v České republice při Národním pedagogickém institutu, realizuje informační a vzdělávací aktivity pro poradce, zejména v oblasti kariérového poradenství u nás i ve světě. Prostřednictvím webových stránek www.euroguidance.cz poskytuje prostor pro sdílení informací a zkušeností poradkyň a poradců na národní i mezinárodní úrovni. Cílem českého Centra Euroguidance je mimo jiné zprostředkovat odborné veřejnosti zkušenosti z evropských zemí, a podpořit tak rozvoj kariérového poradenství v České republice – seznam dalších center Euroguidance v Evropě s kontaktními údaji najdete na Euroguidance.eu.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám