• Aktuality

Aktuality

28. listopadu 2016

Úspěšný projekt „Společenská angažovanost ve vědě“ proběhnul na FHS

V minulých dnech byl na Katedře studií občanské společnosti Fakulty humanitních studií UK ukončen tříletý mezinárodní projekt SEISMIC – Společenská angažovanost ve vědě, vzájemné učení se ve městech. Projekt patřil mezi tzv. kolaborační, tedy snažící se vytvořit síť institucí, které budou pracovat v oblasti sociální inovace v urbánního kontextu.


Úspěšný projekt „Společenská angažovanost ve vědě“ proběhnul na FHS


FHS se stala zástupcem České republiky a zároveň řešitelem vytvářejícím tuto síť v tuzemsku. Stejně jako v dalších devíti státech, byla i u nás vytvořena síť organizací a jednotlivců zastupující jednotlivé sektory – firemní, neziskový, veřejný a obecně populaci napříč věkem či etnikem. Společně pak kreativně a originálně řešili problémy života ve městech. Mezi řešené problémy patřily otázky zavedení nočních taxi-busů, méně byrokracie, vybudování komunitního bydlení pro znevýhodněné skupiny obyvatel a podobně. Své výsledky a nápady prezentovali na společných setkáních v Praze, ale i v Bruselu.


Úspěšný projekt „Společenská angažovanost ve vědě“ proběhnul na FHS (ilustrační foto)


Za FHS se projektu zúčastnily doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc., Ing. Kateřina Legnerová, Ph.D., Selma Muhič Dizdarevič, Ph.D. a ukázaly tak, že nepostradatelnou součástí FHS je vědecký výzkum, a to nejen v Čechách, ale i na mezinárodním poli. Všem zúčastněným, kteří odvedli množství záslužné práce, patří uznání a dík nejenom naší fakulty, ale i celé univerzity.


Sára Wienerová

28. 11. 2016

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám