• Aktuality

Aktuality

15. ledna 2019

Vyšla nová kniha „Mitteleuropa Denken" (Walter Pape, Jiří Šubrt, eds.)

V nakladatelství De Gruyter nedávno vyšla nová kniha s názvem „Mitteleuropa Denken: Intellektuelle, Identitäten Und Ideen: Der Kulturraum Mitteleuropa Im 20. Und 21. Jahrhundert“ (Walter Pape, Jiří Šubrt, eds.), na které se podíleli akademičtí pracovníci Fakulty humanitních studií UK doc. Jiří Šubrt, prof. Miloš Havelka, prof. Jiří Pešek, prof. Johann Pal Arnason, doc. Marek Skovajsa a doktorandi Jaroslav Bican a Jan Coufal.


Mitteleuropa Denken: Intellektuelle, Identitäten Und Ideen: Der Kulturraum Mitteleuropa Im 20. Und 21. Jahrhundert (Walter Pape, Jiří šubrt a kol.)

KOUPIT


Kniha nahlíží téma střední Evropy z hlediska politických a kulturních specifik. Znázorňuje ji jako jedinečný a svébytný socio-kulturní a politický prostor. Důležitou součástí dějin tohoto území byla vzájemná konfrontace, interakce a mísení kultur, což vedlo mnohdy ke sporům a napětí. Zároveň s tím však na území střední Evropy vzniklo jedinečné intelektuálně stimulující a kulturně inspirativní prostředí. Prostor střední Evropy ovlivnily a stále ovlivňují mnohé významné osobnosti – politici, intelektuálové, spisovatelé, umělci a další, proto se i publikace dotýká role a přínosu významných jednotlivců měnících průběh dějin nebo ovlivňujících evropské myšlenkové trendy.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám