• Aktuality

Aktuality

12. února 2019

FHS UK zve na křest nové publikace „Nietzsche o ctnosti“

Nedávno vyšlo mimořádné číslo Filosofického časopisu s názvem „Nietzsche o ctnosti“ věnované vrcholné fázi Nietzschova myšlení, na které se autorsky podíleli i akademičtí pracovníci FHS UK, jmenovitě Jakub Chavalka, Jakub Marek, Tatiana Badurová, Jakub Šeňovský, Tomáš Houdek a Kateřina Sváčková.


Slavnostní křest knihy proběhne 19. února 2019 od 17:00 v Pražském kreativním centru v sále Minuta. Několik slov k publikaci jako i k Nietzschově pojetí ctnosti pronese Aleš Novák, který též působí na Fakultě humanitních studií UK.


Na publikaci se autorsky podíleli i akademičtí pracovníci FHS UK jmenovitě Jakub Chavalka, Jakub Marek, Tatiana Badurová, Jakub Šeňovský, Tomáš Houdek a Kateřina Sváčková


Anotace: Společným tématem jednotlivých studií je motiv ctnosti, které se obzvláště ve vystupňované podobě obdarovávající ctnosti věnuje většinou méně pozornosti než tématům, jako jsou věčný návrat téhož, smrt boha či vůle k moci. Společnou snahou autorů je poukázat na centrální roli tohoto motivu a interpretovat jej v rámci knihy Tak pravil Zarathustra a spisů zachycujících „poledne“ Nietzschova myšlení. Vedle imanentně zarathustrovských studií svazek přináší stati dialogické, v nichž je motiv ctnosti konfrontován s perspektivou dalších myslitelů.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám