• Aktuality

Aktuality

20. září 2021

Jakub Chavalka (ed.): The Spectres of Selfhood

S radostí oznamujeme vydání nového mimořádného čísla Filosofického časopisu s názvem „The Spectres of Selfhood“. Editorem čísla, které vyšlo kompletně v anglickém jazyce, je doktor Jakub Chavalka, vedoucí specializace filosofické antropologie v rámci studijního programu Antropologická studia na Fakultě humanitních studií UK.


Vyšlo mimořádné číslo Filosofického časopisu (J. Chavalka, ed.)

KOUPIT


Publikaci tvoří čtrnáct studií zaměřených na otázku individualismu v textech významných autorů soustředěných kolem časopisu Ruch filosofický (1921–1942) a komentář od editora. Kolektiv autorů a autorek tvoří: Alexandra Brocková, Jakub Chavalka, Tatiana Chavalková Badurová, Radek Holodňák, Dominika Lewis, Jakub Marek, Josef Matoušek, Milan Petkanič, Jan Potoček, Kateřina Sváčková, Marek Vodička, Adam Vostárek a Richard Zika.


Publikace je tematicky provázaná s probíhajícím grantem GA ČR Individualismus v Československu 1918–1948, jehož hlavním řešitelem je dr. Jakub Chavalka. Na téma grantu rovněž navazovala 5-denní hybridní a online streamovaná studentská konference Sto let Ruchu filosofického, která proběhla na FHS koncem června 2021. Záznamy přednášek z konference jsou dostupné na stránce Společnosti pro filosofickou antropologii.


Překlad do angličtiny pořídil tým studentů z FHS UK ve složení Dominika Lewis, Marek Vodička a Tatiana Chavalková Badurová, která překlad a proof-reading rovněž koordinovala. Design obálky rovněž navrhla studentka FHS UK, Gabriela Vičanová.


Křest publikace je naplánován na říjen 2021.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám