Studentské spolky

ASambláž

Spolek ASambláž původně vznikl v rámci navazujícího magisterského programu Antropologická studia na FHS UK. Současně sdružuje zájemce a zájemkyně o antropologii a jiné blízké disciplíny bez ohledu na institucionální zakotvení a usiluje o vytvoření přátelské platformy pro sdílení zkušeností, jak akademických, tak i osobních, a setkání studujících napříč ročníky, fakultami a obory.


Facebook: ASambláž


Feminist reading group

V současné době na FHS vzniká Feminist Reading Group. Začne se setkávat začátkem zimního semestru 2024 (tj. v říjnu). Organizuje ji dr. Denisa Tomková z Katedra teorie umění a tvorby FHS UK. Texty a diskuze budou v angličtině. Chcete-li se ke skupině připojit, vrhněte se do toho už teď a vyplňte dotazník ohledně preferovaného času setkávání.


Humanitní revue – Humr

Studentské revue, které poskytuje kreativní zázemí všem studentům i vyučujícím.

Humr na fakultě existoval pod spolkem Studenti FHS již od roku 2009 (do roku 2019), po čtyřleté pauze byl obnoven v listopadu 2023 k příležitosti 30. výročí programu SHV. Nová podoba je jak tištěná, tak i v online verzi na vlastních stránkách, kde naleznete tzv. „listovací verzi“. V plánu je vydávat dva díly na semestr tak, aby byl chod časopisu udržitelný.


→ Chci si počíst


Mezi naší redakci vítáme všechny kreativní duše a nadšence pro psaní. Není nutné, aby každý přispíval pravidelně a dlouhodobě. Poskytujeme anonymitu, pokud je vyžadována, a jsme otevřeni různým literárním formám. Navzájem si sdílíme zkušenosti a učíme se jeden od druhého novým věcem. Jsme otevřenou skupinou, která se snaží nedržet striktně tématiky dané obdobím, a která usiluje o navrácení chuti psát a tvořit věci, které nám dělají radost.


Chcete si vyzkoušet rozhovor, úvahu nebo reportáž, ale nevíte jak na to? – poskytneme vám dostatečnou pomoc a příjemné prostředí. Cítíte, že už vše děláte jen z nutnosti pro školu a možná už ani necítíte takový zápal, jako před studiem? Přidejte se k nám a najděte opět svůj oheň.

Ať už máš zájem být součástí naší komunity, nebo chceš zkusit jednou za čas vytáhnout něco ze svého šuplíku, neboj se nás kontaktovat!


Instagram:@humr–space

E-mail: humr.fhs@gmail.com

Facebook:Humanitní revue


Spolek Studenti FHS UK

Většinu studentských volnočasových aktivit na fakultě zastřešuje a zajisťuje studentský spolek Studenti FHS UK, o.s., který byl založen v roce 2009. Vznikl z potřeby institucionálního zázemí pro studentské aktivity na Fakultě humanitních studií UK.


Cíle spolku jsou:

  • informovat studenty o dění na fakultě,

  • o možnostech studia a vzájemné spolupráce

  • a nabídnout pomocnou ruku každému, kdo o ni bude stát.


V současné době se věnujeme pořádání pravidelných setkání členů spolků, studentů a učitelů. Nebojte se do spolku zapojit!


Akce pořádané v minulosti

  • Pivo hledající smysl

  • FHS fest

  • Festival humanity a solidarity

  • Vánoční večírek

  • Promítání Filmového klubu FHS

  • Výlety a další


Web: Studenti FHS UK

Facebook: Studenti FHS UK


Student Group FHS UK

This student group would like to bring people together in FHS. While mainly composed of students from the Liberal Arts and Humanities program, it looks to create a community for all English speakers. For now we are working on creating a study space and regular meet ups at pubs or outside during the summer. Everyone that is looking for an English speaking environment is welcome.


E-mail:


Udr/žitelná FHS

Platforma //udr/žitelná FHS// vznikla v roce 2024, aby propojila studující, vyučující i další pracující na fakultě, kteří sdílejí podobný zájem. Tím je snaha o více udržitelnou i “žitelnou” FHS. Kromě environmentálních témat, jež se dotýkají každodenního běhu fakulty, je naším cílem také podílet se na tom, aby se škola a její blízké okolí staly příjemnějším místem pro trávení času i mimo výuku.


Jako zástupci a zástupkyně z řad studentstva se více zaměřujeme na udržitelnost v rámci každodenního pobývání na fakultě a na předávání studentských podnětů vedení. Pojďme spolu vytvořit stabilní studentskou komunitu, které téma udržitelnosti ani naše fakulta není lhostejná. Vítáme nové členstvo ze všech oborů a ročníků!


Instagram: @udr_zitelna

E-mail:

Facebook: https://www.facebook.com/udr.zitelna


Včelařský spolek Pučmeloud FHS UK

V akátovém háji (říkáme mu "džungle") před fakultou chováme včely v úlech typu warré, což je přírodě bližší a udržitelnější směr moderního včelaření. Naším primárním záměrem není nadprodukce medu a včelích výrobků, ale budování dobrého lidského a nelidského společenství. Pořádáme přednášky, organizujeme workshopy a snažíme se pohlížet na včelařství z různých hledisek. Náš spolek je otevřený všem studentům nejen z FHS, ale i z přilehlých kolejí. Přijď se i Ty něco dozvědět o městském včelaření v časech globálních poruch klimatu! Nově budujeme i permakulturní zahradu Hofmanka, která včelstva doplní nejen o květinové a zeleninové záhony, ale poskytne odpočinek i po náročných přednáškách.


Instagram:@pucmeloudfhsuk

E-mail: pucmeloud.fhsuk@gmail.com



Poslední změna: 28. červen 2024 13:47 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám