• Aktuality

Aktuality

16. listopadu 2020

Oslavy 17. listopadu 2020 na Univerzitě Karlově

  • V 9:00 hod. – Představitelé UK položí věnce u Hlávkovy koleje v Jenštejnské ulici na Praze a následně v 9:45 hod. položí věnce u pamětní desky Jana Opletala v Žitné ulici.

  • 10:30 hod. – V letošním roce se uskuteční významná akce, kterou je odhalení busty prof. Eduarda Alberta ve vnitřních prostorách Fyziologického ústavu 1. LF UK na Albertově. Univerzita Karlova tak vzdává poctu prof. Eduardu Albertovi, vynikajícím chirurgovi, který zemřel před 120 lety, a po kterém je pojmenován komplex budov Přírodovědecké a 1. lékařské fakulty UK v Praze na Novém Městě – Albertov, kterým několikrát radikálně prošly moderní dějiny.

  • Zástupci UK se v průběhu dne rovněž dostaví na Národní třídu a do kasáren v Ruzyni, kde položení věnce u pamětní desky a památníku.

  • 18:00 hod. – V podvečer 17. listopadu se uskuteční, s ohledem na epidemická opatření bez účasti hostů, akce ve Velké aule Karolina. K výročí 17. listopadu vystoupí rektor UK Tomáš Zima, dále místopředsedkyně Nadace Nadání, Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových Marie Karfíková a studenti UK. Zároveň budou předány: Ceny Bedřicha Hrozného, Cena Miloslava Petruska, Cena Arnošta z Pardubic a vědecké podpory Donatio.


    Akce bude on-line streamována na webu UK (www.cuni.cz) a sociálních sítích UK. Záznam slavnostního aktu bude následně k dispozici na YouTube kanálu UK.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám