• Aktuality

Aktuality

9. prosince 2020

CELLO bylo účastníkem oslavy významného výročí

Centrum pro studium dlouhověkosti a dlouhodobé péče je dlouholetým členem mezinárodní organizace Global Alliance of International Longevity Centres (ILC GA), která v pátek dne 27. 11. 2020 oslavila 30 let od svého založení. Akce proběhla na platformě Zoom a zúčastnili se jí zástupci všech členských organizací. Mluvilo se o významných projektech a aktivitách v posledních měsících nejen zastřešující organizace ILC GA, ale i jednotlivých organizací. Jedním z bodů byla také problematika související s celosvětovou pandemií, která tolik zasahuje do života nás všech, zejména pak osob v pokročilém věku. Na závěr nechyběl ani přípitek a přátelské vzpomínání zakládajících členů na proběhlé akce a dávná i nedávná setkání.


ILC GA se od svého založení v roce 1990 rozrostla na 16 členských organizací z celého světa zabývajících se problematikou stárnutí z různých úhlů pohledu daných specifickými potřebami každé země. Česká republika v čele s doc. Ivou Holmerovou se připojila v roce 2009 a od té doby se významně podílí na řešení otázek souvisejících s dlouhodobou péčí, zdravým stárnutím a obrazem stáří jako takového ve společnosti.


Cílem ILC GA do budoucna je stavět na vizích zakládajících členů a dále podporovat pozitivní vnímání stárnutí v rychle se měnícím a ve své podstatě stárnoucím světe.


CELLO bylo účastníkem oslavy významného výročí



Centrum pro studium dlouhověkosti a dlouhodobé péče (CELLO) je interdisciplinárním vědeckým a konzultačním pracovištěm při Fakultě humanitních studií Univezity Karlovy.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám