• Aktuality

Aktuality

7. dubna 2022

Cena Bedřicha Hrozného pro tvůrčí tým z FHS UK

Tvůrčí tým z Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy obdržel Cenu Bedřicha Hrozného za soubor monografií realizovaných v rámci grantového projektu “Tvůrčí opisování“: Sborníky Oldřicha Kříže z Telče. Jmenovitě: Mgr. Jan Ciglbauer, Ph.D., prof. Mgr. Lucie Doležalová, Ph.D., Mgr. Adéla Ebersonová, Ph.D., Mgr. Kateřina Voleková, Ph.D., a Mgr. Michal Dragoun. Ocenění předala dne 6. dubna 2022 během slavnostního shromáždění akademické obce u příležitosti 674. výročí založení UK rektorka prof. Milena Králičková. Srdečně blahopřejeme!



Oceněná publikace představuje detailní analýzu největšího dochovaného klášterního knižního souboru z českých zemí a přináší zcela nové poznatky o jeho obsahu a dějinách. Výsledky tohoto projektu přinášejí nebývalé množství zcela nových informací: identifikují neznámé opisy známých textů, ale také texty, o jejichž existenci se nevědělo vůbec a které přispívají k poznání velmi různorodých středověkých disciplín (včetně magie, medicíny nebo umění paměti).


Cena Bedřicha Hrozného za tvůrčí počin pojmenovaná po rektorovi Univerzity Karlovy, orientalistovi a jazykovědci, který rozluštil jazyk starověkých Chetitů, je udělována za významný a originální příspěvek, například odbornou časopiseckou nebo knižní publikaci, umělecké dílo, pořádání výstavy, nebo realizovaný patent.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám