• Aktuality

Aktuality

24. května 2022

Filosofický podcast 16: Rozhovor s Adamem Vostárkem o konferenci "Být, nebo bit" věnované umělé inteligenci

Docent Aleš Novák, člen Katedry filosofie na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy, zveřejnil 16. díl Filosofického podcastu: Rozhovor s Adamem Vostárkem o konferenci "Být, nebo bit" věnované umělé inteligenci.


Podcast je k dispozici na těchto platformách:



Anotace

Stephen Hawking prohlásil, že filosofie již dávno není relevantní a nemá co říci. A to tím spíše, že filosofie bývala a stále bývá považována za pouhou "služebnou" (lat. ancilla): kdysi theologie, dnes jednotlivých vědních oborů. Dojde-li však někdy k spojení sil mezi filosofií a třeba technickými vědami jako např. u tématu "umělé inteligence", může dojít k inspirativní výměně názorů. Přesně o to se pokusí studentská konference "Být, nebo bit", kterou ve dnech 2. - 3. června 2022 uspořádá studentský spolek Koridor na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v jejím novém sídle v ulici Pátkova 2137/5 v Praze 8 - Libni. Hlavní organizátor konference, Adam Vostárek, promluví o motivaci, programu a záměru mezioborového setkání, na kterém vystoupí badatelé jak z Fakulty humanitních studií, tak z Matematicko-fyzikální fakulty Karlova vysokého učení, ale i z Filosofického ústavu Akademie věd ČR a ze soukromého sektoru, a jehož hlavní "hvězdou" nebude nikdo menší nežli Tomáš Mikolov. Bližší informace naleznete na http://www.uif-konference.cz/, kde je možné zaregistrovat se na workshop uspořádaný v pátek 3. června 2022.


Sledujte novinky podcastu na Facebooku (https://www.facebook.com/Filosofick%C3%BD-Podcast-101740731817108) a také na Twitteru (@filosoficky).

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám