• Aktuality

Aktuality

13. ledna 2023

Křest nové knihy Jakuba Češky "Za poetikou Milana Kundery"

Dne 18. ledna 2023 se za účasti děkanky FHS UK Marie Pětové uskuteční slavnostní uvedení monografie doc. Mgr. Jakuba Češky, Ph.D., Za poetikou Milana Kundery: Od básnických počátků k poslednímu románu Slavnost bezvýznamnosti.


Křest proběhne v Kavárně na Boršově (Náprstkova 272/10) od 18:00 hod. Publikaci bude možné na místě zakoupit za zvýhodněnou cenu.


Anotace knihy

První komplexní pojednání tvůrčích postupů celého díla Milana Kundery. Při interpretaci díla Milana Kundery bývá zvykem omezovat se pouze na románovou a zralou esejistickou tvorbu. Toto omezení vychází také z Kunderova vlastního pojetí díla, v němž dělá za ranou tvorbou (především básnickou a esejistickou) tlustou čáru. Jakub Češka oproti tomu klade důraz též na Kunderovu ranou tvorbu, bez níž nelze důsledně porozumět jeho tvorbě vrcholné. Systematicky mapuje užité umělecké prostředky, jejich autorskou konceptualizaci či vývoj. Teprve pokud přiložíme obraz raného Kunderova díla na obraz jeho zralé tvorby, rozezní se pro nás nově, plně a nečekaně.


Kniha vyšla na konci roku 2022 v nakladatelství Host.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám