• Aktuality

Aktuality

4. října 2023

Jak se stát chytrým a kdo všechno těží naše data. Reportáž ze soutěže FameLab 2023

Jedna židle vedle druhé se v atriu naší budovy nevidí moc často - dočasné hlediště pro více než stovku lidí vzniklo při příležitosti finále soutěže FameLab, které Fakulta humanitních studií hostila 26. září 2023. Taková zvláštní příležitost si žádá i zvláštní pokrytí. Na akci se proto vypravil i student FHS Omar Bessisso s mikrofonem a kamerou v zádech, aby FameLab zprostředkoval i těm, kteří se sem nemohli nebo nechtěli dostavit. Přinášíme rozvernou reportáž s názory soutěžících, publika i člena poroty, který poradí, jak se stát chytrým.



Vědecký stand-up FameLab má za cíl popularizaci vědy prostřednictvím krátkých vystoupení mladých výzkumníků a výzkumnic, kteří co nejvíce atraktivně představí obor svého zájmu. Teprve druhý ročník, kdy má licenci k soutěži v držení Univerzita Karlova, přinesl celkem devět vystoupení na různorodá témata jako předpověď počasí, fuzzy logika, historie Strakovy akademie nebo kinematografie pro nevidomé. Zvítězil nakonec student Lékařské fakulty v Plzni UK Marek Brousil s příspěvkem o užití prasečích jater při transplantaci.


Na webu FHS je dostupná fotogalerie snímků, které pořídil náš student Ondřej Trojan. Vlastní reportáž přinesl také magazín Univerzity Karlovy Forum.




Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám