• Aktuality

Aktuality

31. ledna 2023

Petra Ezzeddine hostuje na Univerzitě v Amsterdamu

Naše kolegyně Mgr. Petra Ezzeddine, Ph.D., členka Katedry sociální a kulturní antropologie FHS UK, održela ACES (Amsterdam Centre for European Studies) fellowship pro hostující vědce a pracovně pobývá od 16. ledna do 16. února 2023 na Katedře antropologie Univerzity v Amsterdamu. V rámci svého pobytu přednesla přednášku Care Bonds in Pandemic Times a bude organizovat workshop pro doktorandy na téma Care Alternatives. Dr. Ezzeddine zde spolupracuje s antropologickým týmem ERC ReloCare (kde působí jako odborná poradkyně pro ČR a SR) a rozvíjí nový projekt CareOrg, jež je financovaný grantem Volskwagenstiftung, ve kterém jsou Fakulta humanitních studií UK a Univerzita v Amsterdamu s výzkumnými partnery.


O projektu

Projekt CareOrg bude zkoumat specifické infrastruktury migrace péče v transnacionálním kontextu přijímajících a vysílajících zemí v regionu střední a východní Evropy. Projektový tým sdružuje interdisciplinární konsorcium vědců a vědkyň ve středním věku a mladších vědeckých pracovníků a pracovnic z Německa, Česka, Maďarska, Holandska, Rumunska a Ukrajiny. Tým z Katedry sociální a kulturní antropologie FHS UK pod vedením doktorky Petry Ezzeddine se bude věnovat etnografickému výzkumu politické mobilizace, způsobům profesionalizace pečovatelek a vytváření znalostí praktik neformální péče ve sdílené česko-slovenské infrastruktuře migrace péče.


Na projektu spolupracují Univerzita Karlova, Goethe University in Frankfurkt, University of Amsterdam, Center for Social and Labor Research Kiev, Universitatea Babes-Bolyai Cluj a Centre for Social Sciences in Budapest.



Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám