• FHStories

FHStories

7. srpna 2024

Kreativní rezidence z FHS v ostravské Galerii Plato

Výzkumný kolektiv Společné trávení (složený ze studujících genderových a antropologických studií pod vedením doktorky Dagmar Lorenz Meyer a sociální pracovnice Emílie Horáčkové) uspořádal v ostravské Galerii Plato komunitní hostinu. Večeře pod širým nebem se odehrála v rámci týdenní rezidence kolektivu v galerii a přečíst si o ní můžete ve čtrnáctidenníku A2.


Článek v A2


V červenci se doktorka Lorenz-Meyer a studentka antropologických studií Kateřina Holá vydali i s několika recepty a přísadami do Amsterdamu na konferenci EASST/4S, kde v rámci prakticko-teoretického panelu The Makings and Doings of Foodways in STS Research: Cooking, Tasting, Speculating with Care (Vytváření a praktikování stravovacích návyků v STS výzkumu: Vaření, ochutnávání a spekulace s péčí) experimentovali s Ochutnávkami historie menšin, vaření pro žitelné klima. Výzkum se dál rozvíjí a autorky, tentokrát i s Kristýnou Trochtovou z Genderových studií, jej budou prezentovat pod názvem Intersectionality in the Gut na 12th New Materialisms Conference v irském Maynoothu.


Fotografie kolektivu lidí z FHS, romských žen ze severních Čech a ostravské obecně prospěšné společnosti Vzájemné soužití před Galerií Plato v Ostravě. Foto: archiv Dagmar Lorenz-Meyer

Kateřina Holá, Emilie Horáčková, Dagmar Lorenz-Meyer foto: archiv Dagmar Lorenz-Meyer


Další fotografie jsou dostupné na webu Galerie Plato.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám