V nakladatelství CPress 2020 právě vyšla nová kniha Martina France „Retrojídlo: Jak jsme jedli za socialismu“. Doc. Martin Franc působí jako externí vyučující v rámci navazujícího magisterského programu Orální historie – soudobé dějiny na Fakultě humanitních studií UK, kde vyučuje dějiny konzumu.
Anotace: Pamatujete na mléčné bary, šunku v aspiku, ruské vejce, kubánské pomeranče nebo termosky, co se tak snadno rozbily zevnitř? Na některé podoby socialistického stravování vzpomínáme rádi, u jiných se nám strachy sevře žaludek – pojďte si je připomenout všechny! Během gastrovýletu do minulosti se zastavíme v ikonických podnicích jako Čínská restaurace a Zlatá Praha, ale nevynecháme ani domácí kuchyni či školní jídelny s proslulou omáčkou UHO.
Univerzita Karlova
Fakulta humanitních studií
Pátkova 2137/5
182 00 Praha 8 - Libeň
Identifikátor datové schránky: piyj9b4
IČ: 00216208
DIČ: CZ00216208