• Aktuality

Aktuality

27. dubna 2022

Výzkum spolupráce státní správy se střešními organizacemi a sítěmi NNO

Sekretariát Rady vlády pro nestátní neziskové organizace realizuje ve spolupráci s naší kolegyní z Katedry sociologie doc. PhDr. Terezou Pospíšilovou, Ph.D., dotazníkové šetření, které je zaměřeno na zmapování a vyhodnocení stávající spolupráce státní správy se střešními organizacemi a sítěmi nestátních neziskových organizací (NNO), včetně vyhodnocení kritérií, na jejichž základě je spolupráce oboustranně navazována. Předmětem šetření, resp. následné analýzy je tzv. partnerská spolupráce, která se týká jednorázové nebo dlouhodobé přípravy nebo změn klíčových dokumentů a veřejných politik (koncepce, analýzy, strategie atd.) a fungování stálých poradních a pracovních orgánů.


Sběr dat na naší fakultě zajišťuje vedoucí Katedry sociologie Mgr. et Mgr. Ondřej Špaček, Ph.D.; na koncepci výzkumu a analýze se podílí Mgr. et Mgr. Jiří Navrátil, Ph.D., z Katedry sociologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity.


Zpracování analýzy vyplývá ze schválené Strategie spolupráce veřejné správy s nestátními neziskovými organizacemi na léta 2021 až 2030 (strategický cíl B) a je navázáno na vznikající Metodiku participace nestátních neziskových organizací v poradních a pracovních orgánech a při tvorbě dokumentů státní správy.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám