• Aktuality

Aktuality

29. dubna 2022

Křest knihy Přemysla Vacka: Barokáři. Historicky poučená interpretace staré hudby v Česku očima jejích aktérů

Fakulta humanitních studií UK zve na křest knihy Přemysla Vacka „Barokáři: Historicky poučená interpretace staré hudby v Česku očima jejích aktérů“, která vznikla s přispěním FHS UK. Křest proběhne 10. května 2022 od 19:00 v knihkupectví Božská lahvice (Bílkova 122/6, Praha 1).



Anotace ke knize:

Historicky poučená (autentická) interpretace se během posledních let etablovala jako autonomní a inspirativní proud uvnitř klasické hudby. Od počátečních snah rekonstruo­vat původní znění starých partitur v souladu s autorskou intencí dospěli její vyznavači k osobitému a komplexnímu vyjádření odkrývajícímu původní krásu a smysl historických hudebních artefaktů pro dnešního posluchače. Autor této knihy, sám profesionální hudebník, nahlíží na společenství českých „barokářů“ z historicko-antropologické perspektivy a na základě analýzy a interpretace orálně-historických rozhovorů získává důvěrný vhled do aktérského vnímání a prožívání jeho protagonistů.


Mgr. Přemysl Vacek absolvoval na FHS UK magisterský program Orální historie - soudobé dějiny. V současné době je doktorandem na doktorském studijním programu Obecná antropologie.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám