• Aktuality

Aktuality

25. října 2022

Mezinárodní výzkumný projekt CareOrg získal prestižní grant Volskwagenstiftung

Členka Katedry sociální a kulturní antropologie FHS UK doktorka Petra Ezzeddine společně se svým týmem získala prestižní grant Volskwagenstiftung pro mezinárodní výzkumný projekt CareOrg Researching the transnational organization of senior care, labor and mobility in Central and Eastern Europe. Projekt začne 1. 1. 2023 a bude trvat čtyři roky. K získání grantu srdečně blahopřejeme!


O projektu

Projekt CareOrg bude zkoumat specifické infrastruktury migrace péče v transnacionálním kontextu přijímajících a vysílajících zemí v regionu střední a východní Evropy. Projektový tým sdružuje interdisciplinární konsorcium vědců a vědkyň ve středním věku a mladších vědeckých pracovníků a pracovnic z Německa, Česka, Maďarska, Holandska, Rumunska a Ukrajiny. Tým z Katedry sociální a kulturní antropologie FHS UK pod vedením doktorky Petry Ezzeddine se bude věnovat etnografickému výzkumu politické mobilizace, způsobům profesionalizace pečovatelek a vytváření znalostí praktik neformální péče ve sdílené česko-slovenské infrastruktuře migrace péče.


Na projektu spolupracují Univerzita Karlova, Goethe University in Frankfurkt, University of Amsterdam, Center for Social and Labor Research Kiev, Universitatea Babes-Bolyai Cluj a Centre for Social Sciences.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám