• Aktuality

Aktuality

11. dubna 2023

Přednáška Životní příbehy za lidská práva

Ve čtvrtek 13. dubna od 18:30 proběhne v rámci cyklu Sociologických večerů přednáška Životní příběhy za lidská práva: Spolu-vyprávění jako hledání prostoru pro tiché, těžko slyšitelné příběhy. Dana Hradcová, Anna Fontánová, Michal Synek a Dorota Brázdovičová z Katery aplikovaných sociálních věd FHS UK zde budou představovat a diskutovat svůj současný výzkumný projekt. Akce se bude konat v budově FSV na Hollaru (Smetanovo nábř. 6, Praha 1, míst. č. 215).


Životní příběhy za lidská práva jsou společným projektem lidí se zkušeností s pobytem v ústavu, akademiček, umělců, hudebníků, žurnalistek. Zajímají se o příběhy lidí, kteří strávili dlouhou dobu v různých „domovech“ či psychiatrických léčebnách – a tyto příběhy chtějí společně poslouchat, zaznamenávat a prostřednictvím různých médií vyprávět.


Jak skládat dohromady „velké“ příběhy historie, sociologie či antropologie s „malými“ osobními příběhy našich vypravěček a vypravěčů, aby ta malá, sotva slyšitelná vyprávění nebyla těmi velkými, institucionálně pevně zakotvenými narativy přehlušena?


Podrobnější informace k tématu: https://sociologickevecery.fsv.cuni.cz/vecer.php?sid=200


UDÁLOST NA FACEBOOKU


PLAKÁT



Kresba: Dorota Brázdovičová (Sociologické večery)


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám