• Aktuality

Aktuality

2. května 2023

Výzva k zapojení do mezioborové výzkumné skupiny

Rychlý rozvoj umělé inteligence a výzvy i příležitosti, které představuje, se rychle stávají jedním z ústředních témat společenské diskuse. V reakci na tento vývoj zakládáme mezioborovou výzkumnou skupinu, která se zaměří na studium proměn, jimiž při snaze o adaptaci na využívání nástrojů umělé inteligence procházejí různé instituce, včetně těch vzdělávacích.


Cílem skupiny je s pomocí nástrojů empirického i teoretického výzkumu zakotveného ve společenskovědních a humanitních disciplínách získávat poznatky o tom, jak adaptace na rostoucí využití nástrojů umělé inteligence formuje a proměňuje instituce napříč společností. Tyto poznatky budou užitečné pro každého, kdo se chce orientovat v dynamicky se proměňujícím institucionálním prostředí, a přispět k tomu, aby nové technologie splnily svůj příslib celospolečenského přínosu.


Skupina dosud není plně zformovaná a všichni zájemci o téma z řad akademiků i studujících, kteří by uvažovali o možnosti se na jejích aktivitách podílet, se mohou zúčastnit informační schůzky, která se bude konat 17. 5. of 16:00 v budově FHS v Troji, místnost 2.32.


UDÁLOST NA FACEBOOKU


Petr Špecián (Katedra psychologie a věd o životě)

Hedvika Novotná (Katedra sociální a kulturní antropologie)

Martin Heřmanský (Katedra sociální a kulturní antropologie)


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám