• Aktuality

Aktuality

2. února 2021

Česká asociace pro sociální antropologii ocenila práce studentů FHS UK

Česká asociace pro sociální antropologii (CASA) zveřejnila výsledky čtvrtého ročníku soutěže o nejlepší studentskou (bakalářskou a magisterskou) práci v oblasti sociální antropologie. Mezi oceněnými byli i studující z Fakulty humanitních studií UK.


Kategorie bakalářských prací

V kategorii bakalářských prací vyslovila komise uznání za výbornou kvalitu bakalářským pracím Marharyty Golobrodské ("Konstrukce, prožívání a reflexe domova studenty v imigraci", studijní program Studium humanitní vzdělanosti) a Michaely Rusové ("Všem na očích. Etnografie náměstí na malém městě", studijní program Studium humanitní vzdělanosti).


Kategorie magisterských prací

V kategorii magisterských prací vyhrál náš student Lukáš Senft s prací „Za plotem čeká vlk: mezidruhové soužití na Broumovsku v antropocénu“ (studijní program Obecná antropologie - integrální studium člověka).


Komise dále vyslovila uznání za výbornou kvalitu magisterské práce Valentiny Podlesné ("Mnoho tváří Černobylu: temporalita, toxicita, komplexita v životech environmentálních migrantů", studijní program Sociální a kulturní ekologie).


Vítěz(ka) soutěže získá možnost publikovat svůj text v časopise Cargo, roční členství v CASA a finanční ocenění ve výši 3000 Kč. Texty byly posuzovány z hlediska originality, kvality empirického základu, argumentace, teoretické úrovně, jasnosti a struktury.


Všem oceněným srdečně blahopřejeme!

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám