Kariérní rozvoj a hodnocení


Principy kariérního rozvoje poskytují zaměstnancům a zaměstnankyním výhled jejich kariérního postupu a možností dalšího kariérního směřování. Rámcové principy kariérního rozvoje akademických a vědeckých pracovníků a lektorů (AP, VP, L) na Univerzitě Karlově stanovuje Opatření rektora č. 28/2021 a jeho příloha. FHS UK v rámci těchto principů nastavuje další podrobnosti a proces hodnocení pracovníků v opatření děkana č. 9/2022.


V současnosti probíhá zejména hodnocení zaměstnanců na pozici AP, VL nebo L před koncem jejich pracovní smlouvy na dobu určitou. Hodnocení začíná 6 měsíců před koncem smlouvy. Na organizaci procesu hodnocení se podílí Personální a mzdové oddělení fakulty a koordinátorka hodnocení z Oddělení kariérního rozvoje a kvality vzdělávání.


Proces hodnocení: Na základě podnětu z Personálního a mzdového oddělení zaměstnanec/zaměstnankyně vypracuje podklad pro hodnocení dle oblastí uvedených v čl.3 OD 9/2022 (viz výše), předá jej vedoucí/mu katedry a poté vedoucí katedry vypracuje hodnocení zaměstnance. Oba dokumenty odevzdá zaměstnanec elektronicky, a to prostřednictvím online formuláře zřízeného a uloženého na univerzitní platformě MS Office 365, a to do termínu stanoveného Personálním a mzdovým oddělením. K uvedeným podkladům mají přístup pouze pověření zaměstnanci a zaměstnankyně fakulty (viz výše), děkanka a členové hodnotící komise určené děkankou.


Hodnocení se věnuje hodnoticí komise (HK) jmenovaná děkankou. Hodnocení zaměstnance a doporučení pro kariérní rozvoj, obsažené v zápisu z jednání HK, zašle koordinátorka zaměstnanci. Hodnocení je archivováno ve složce zaměstnance na Personálním oddělení. Zaměstnanec má možnost na závěry komise reagovat, pokud s nimi nesouhlasí, a to písemně děkance fakulty do 10 kalenářních dnů od data, kdy byl s hodnotící zprávou seznámen.



Poslední změna: 14. červen 2024 13:19 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám