Prokletí Kafkou. Únikovka z dílny FHS

Bez procesu! Netradiční únikovka z dílny FHS ukázala méně známé Kafkovy povídky

Skrze skleněné obložení fakulty pronikají sluneční paprsky, lamelová instalace hází na beton duhové odlesky. Budova vypadá jako obvykle, ve druhém patře na ochozu čekají distanční studující na zkoušku. Statické stíny na stěnách narušuje pohyb, po zdi se míhají černé siluety plášťů a buřinek. Fakulta se proměnila v betonový zámek s bludištěm absurdit, pevnost zmatení a lehké úzkosti. Tým složený z kreativních studujících a zaměstnanců a zaměstnankyň Oddělení vnějších vztahů zaklel v sobotu 8. 6. svou fakultu do Kafkových povídek.


Ke stoletému výročí úmrtí Franze Kafky připravili únikovou hru/imerzivní performanci nazvanou Bez procesu. Sedm místností zabydleli méně známými autorovými povídkami a devět hráčských týmů se tak mohlo setkat s rezignovaným pohledem Šakala na poušti, který čeká na vysvobození, nebo zažít zoufalství a nejistotu z nemožnosti komunikace v Císařském poselství. Museli najít cestu z technologiemi zamořeného Kárného tábora nebo nezabloudit na zšeřelém hřbitově s ještě nezakopanou rakví.


Hráčské týmy nepodlehli kafkovským nástrahám a všichni betonový zámek šťastně opustili, nadšení a s pořádným zážitkem. Po prohlédnutí naší galerie z něj taky můžete mít střípek. A brzy vám do mozaiky přibude další v podobě reportáže jednoho z hráčů.


Foto: Ondřej Trojan


Poslední změna: 21. červen 2024 15:53 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám